Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kártyás valószínűségszámításos feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
732
Kétszer húzok visszatevés nélkül a magyar kártyából. Mennyi a valószínűsége, hogy
A, mindkét lap piros
B, a másodszorra húzott lap piros
C, Feltéve, hogy a második lap piros, mennyi az esélye, hogy az elsőre húzott lap nem piros
D, Feltéve, hogy a második lap nem piros, mennyi az esélye, hogy az elsőre húzott lap nem piros
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, valószínűségszámítás
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A: Összes eset: 32*31=992, kedvező eset: 8*7=56, tehát a valószínűség: 56/992=7/124=~0,05645=5,645%.

B: Összes eset: 32*31=992, kedvező eset: itt esetszétválasztással kell:
-ha elsőre piros jön: 8*7=56
-ha elsőre nem piros jön: 24*8=192, 56+192=248, tehát a valószínűség: 248/992=1/4=0,25=25%.

C: Összes eset: a B-ben számoltak szerint 248, kedvező eset: 24*8=192, tehát a valószínűség: 192/248=24/31=~0,7742=77,42%.

D: Összes eset: a második helyre 24 lap mehet, így az elsőre 31, tehát 31*24=744. Kedvező eset: 23*24=552, így a valószínűség: 552/744=23/31=~0,742=74,2%.
0