Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valakinek van ötlete?

Főoldal » Középiskola » Kémia
357
100 cm3 térfogatú szennyvizet 0,106 mol/dm3 koncentrációjú ólom(II)-nitrát-oldattal titráltunk meg. Az összes kloridion leváláshoz 6,25 cm3 mérőoldat fogyott. Mennyi volt a szennyvíz kloridion-koncentrációja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

reakció:

`Pb(NO_3)_2+2Cl^(-)→PbCl_2+2NO_3^-`
V(mérőoldat)=6,25`cm^3`
c(mérőoldat)=0,106M
n(pbcl2)=`6,25*0,106=0,6625mmol`, kétszer ennyi lesz a klorid-ion anyagmennyiég, tehát:1,325mmol, ez `1,325*10^(-3)mol`
V(szennyvíz)=100 `cm^3`=`0,1dm^3`
c(kloridion)=`(1,325*10^(-3)mol)/0,1=0,01325M`

Kérdésed van, nyugodtan írj!

-S.R.
0