Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb térfogata?

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Egy gömb felszíne 1000m².Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gömb felszíne: A = 4*r2

1000 = 4*r2-π / : 4π
79,58 = r2 /   
8,92 = r

V=(4*r3*π)/3 = (4*8,923*π)/3 = 2972,92 m3
1