Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás!

Főoldal » Középiskola » Kémia
569
5 mol etén telítéséhez hány g brómra van szükség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, bróm, Etén
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
etén (vagy etilén) képlete: H₂C=CH₂

mi történik, ha brómos vízbe etilén gázt vezetünk?
A brómos víz elszíntelenedik.

A telítési reakció:
H₂C=CH₂ + Br₂ = H₂CBr-BrCH₂
keletkezik: dibróm-etán

1 mol etén telítéséhez 1 mol Bróm kell,
5 mólhoz 5 mol bróm kell.

1 mol bróm tömege: 2*80=160 g

5 mol bróm tömege: 5*160= 800 g
0