Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy téglatest egyik csúcsából kiinduló 3 élének összege 42 cm, testátlója 27cm. Mekkora a felszíne?

Főoldal » Középiskola » Matematika
510
Egy téglatest egyik csúcsából kiinduló 3 élének összege 42 cm, testátlója 27cm. Mekkora a felszíne? A megoldás menete is kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, Téglatest, Térgeometria, felszín, testátló
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a+b+c=42
 a²+b²+c² =27
A=2·a·b+2·a·c+2·b·c

(a+b+c)²=a²+b²+c²+2·a·b+2·a·c+2·b·c
42²=27²+A
A=1035 cm²
1