Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fordított arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
533
A B7-ből a c és a d feladat megoldása kellene magyarázattal!

Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c) Tegyük fel, hogy teljesítményük x volt, ez nőtt 60%-kal, vagyis x+(x*60/100)=x+0,6x=1,6x-re. Emiatt a munkaidő az 1,6-részére csökkent, tehát 8/1,6=5 órára.

d) Ha 15%-kal csökken a fogyasztás, akkor 18*15/100=2,7 literrel, tehát 18-2,7=15,3 literre.
1