Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
674
Egy istállóban annyi ló van, hogy a fele 5-tel több, mint a negyede. Hány ló van az istállóban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, szöveges, feladatok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
1/2x=1/4x+5
2/4x=1/4x+5 /*4
2x=x+20 /-x
X=20
Ell
10-5=5
Az istállóban 20 ló van.
1