Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
302
Légyszíves segítsetek megoldani Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
13)
32:5=6,4 ---> ennyiszer lehet 75 db paprikát elültetni
6,4*75= 480 db

14)
50:8=6,25 ---> ennyiszer 0,5 kg festék kell
6,25*0,5=3,125 kg

15)
a)
1 perc=60mp
60:10=6 ---> ennyiszer 3.00.000 km-t tesz meg
6*3.000.000= 18.000.000

b) Nap - Föld távolság: 149.600.000 km
149.600.000:18.000.000=8,32 perc

c)
Hold - Föld távolság: 384 400 km
384 400:3.000.000=0,129 másodperc
0