Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
328
Képet csatoltam.
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Nem nehéz, felrajzolsz a füzetedbe egy koordináta rendszert, és segítek ábrázolni!
A középpontnál (origo), tehát a 0-nál,ott teszel egy x-et.
Mert 0*3=0 tehát pont a középpontban.
1-nél. (jobbra mész egyet)
1*3=3 tehát egy jobbra és 3 fel. (1;3)
2-nél (jobbra mész kettőt)
2*3=6 tehát kettő jobbra, és 6 felfele (2;6)
És mivel három ponttal már ábrázolhatjuk a félegyenest, ezért már összekötheted a pontokat!
Tehát a lényeg itt az hogy az X helyére behelyettesítesz egy számot, és szorzod annyival amennyi meg van adva (ebben az esetben 3mal)

b)
Hasonló mint az előző, szorzod az X helyére behelyettesített számot 3-mal és hozzáadsz 5-öt!
Segítek!
Ha nullát helyettesítesz be akkor -> 0*3=0+5=5
Tehát a kozépponttól 5-öt mész felfele! (0;5)
1-nél -> 1*3=3 +5 =8
Tehát egyet jobbra, és 8-at fel! (1;8)
Következő szerintem menni fog! Hajrá, utána összekötöd a pontokat!
0