Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
330
Sziasztok nekem a 13.1 és a 13.2 feladat megoldására lenne szükségem. Csatoltam fotót is előre köszönöm annak aki segít!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszinusztètel
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

13.1
c²=20²+10²-2·20·10·cos42=202,742⇒c=14,239 cm
0

18²=15²+12²-2·15·12·cosα⇒cosα=0,125⇒α=82,81924422⁰
sin82,81924422 / 18 = sinβ / 15 ⇒sinβ=0,826797284 ⇒β=55,77113367⁰
sin82,81924422 /18 =sinγ / 12 ⇒sinγ=0,661437827 γ=41,40962211⁰

Ell.:82,81924422⁰+55,77113367⁰+41,40962211⁰=180⁰
0