Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rombusz alapú egyenes hasáb térfogata, felszíne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
9936
Valaki megtudná nekem oldani ezt a feladatot?

A rombusz átlói: 3 és 4cm
Testmagasság: Hosszabbik átló 3/4-ed része. Mekkora a térfogata és a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Tehát a testmagasság 4*(3/4)=3 cm.

A rombusz területe átlók szorzata/2, vagyis 3*4/2=6 cm², így már minden adott a térfogat kiszámításához, mivel térfogat=alapterület*testmagasság=6*3=18 cm³.

A felszínhez a lapok összterülete kell. A restet határolja
-2 rombusz, ezek összterülete 18*2=36 cm²
-4 téglalap, melyeknek egyik oldala 3 cm, másik oldala 3 cm (tehát egyben négyzetek is), ezek összterülete 4*(3*3)=36 cm².

36+36=72, tehát a test felszíne 72 cm².
1

Tudja faszom.
Számold ki
0