Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
681
Mekkora a tömege 0,50 mol kén dioxidnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A kén-dioxid képlete: SO2
A moláris tömege: 32 + 2*16 = 64 g/mol
0,5 mol SO2 tömege: m=n*M -> 0,5 mol * 64 g/mol = 32 g
0