Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Középiskolai matek.

820
1. Gondoltam egy számot, hozzáadtam 26-ot, az összeget megszoroztam 4-gyel, eredményül a gondolt szám 12-szeresét kaptam. Mely számra gondoltam?
2. Ha megélem még a felét annak az időnek, amit már megéltem, meg még egy évet, akkor 100 éves leszek. Hány éves lehetek?
3. Egy 48 cm kerületű egyenlő szárú háromszög alapja 3 cm-rel hosszabb az egyik száránál. Mekkorák az oldalai?
4. Egy üveg a félig kiálló dugóval együtt 33 cm. Az üveg 30 cm-rel hosszabb, mint a dugó kiálló része. Hány cm az üveg és hány cm a teljes dugó?
5. Valaki gondolt egy számot. Ezt kétszer vette, hozzáadta a gondolt szám háromszorosát; az eredményt megszorozta 3-mal, hozzáadott 5-öt, és amit így kapott, azt elosztotta 2-vel. Ekkor közölte, hogy az eredménye 40. Mit gondolhatott?
6. Ha az éveim számát megkétszerezem, és ehhez az éveim számának a felét, majd a negyedét még hozzáadom, akkor 1 híján 100-at kapok. Hány éves vagyok?
7. Három fán 36 varjú ül. Később az egyik fáról átrepül a másik fára 6 varjú, a másodikról a harmadikra 4 varjú, ekkor a három fán a varjak száma egyenlő lett. Hány varjú ült eredetileg a fákon?
8. 540 Ft-ot egyenlő számú 5 és 10 forintosokban szeretnénk kifizetni. Hány darab 5 és 10 forintosra volna szükségünk?
9. A természetes számsor három egymás utáni számának az összege 315. Melyek ezek a számok?
10. Egy szolga évi bére 100 tallér és egy öltözet ruha volt. Hét hónap elteltével azonban otthagyta a helyét, s távozáskor megkapta a ruhát és 20 tallért. Hány tallért ér a ruha?
11. Balázs mesélte: egy tál gombócnak az egyharmadát ette meg, nyolccal kevesebbet, mint a felét. Hány gombócot evett meg Balázs?
12. Egy vadaskertben nyulak és fácánok vannak. Az állatoknak összesen 50 feje és 140 lába van. Hány nyúl és hány fácán van a vadaskertben?
13. Egy háromszög egyik szöge a másiknál 20◦ -kal kisebb, a harmadik háromszorosánál pedig 10◦ -kal nagyobb. Mekkorák a háromszög szögei?
14. Két szám összege 76, különbsége 18. Melyik ez a két szám?
15. Szegeden a Belvárosi hidat a hídpillér három részre osztja: a két pillér közötti rész a híd harmadánál 20 m-rel kevesebb. A jobb oldali pillértől a partig terjedő rész pedig a híd negyedénél 5 m-rel rövidebb. A leghosszabb a bal oldali pillértől a bal partig tartó rész, amely a híd felénél 30 m-rel kevesebb. Milyen hosszú a híd?
16. Egy Zöldért-raktárban kétszer annyi burgonyát tároltak, mint egy másikban. Miután az első raktárból 75 tonna burgonyát elszállítottak, és a másikba 35 tonnányit hoztak, a burgonya mennyisége a két raktárban egyenlő lett. Hány tonna burgonya volt eredetileg az egyes raktárakban?
17. Két Tüzép-telep közül az egyiken kétszer annyi szén van, mint a másikon. Ha az első telepre még nyol0 t c tonna szenet hoznak, a másikra még 14, 5 tonnát, akkor mindkét telepen egyenlő mennyiségű szén lesz. Hány tonna szén van az egyes telepeken?
18. Egy apának, az anyának és a lányának az életkora összesen 85 év. Az apa öt évvel idősebb, a lány 25 évvel fiatalabb az anyánál. Hány évesek külön-külön?
19. Egy 27 éves apának 3 éves a fia. Hány év múlva lesz az apa háromszor annyi idős, mint a fia?
20. Egy anya 29 éves volt, amikor a fia született. 11 év múlva az életkora 1 évvel lesz kevesebb, mint a fia akkori életkorának kétszerese. Hány évesek most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, matek, sos, fontos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Ennyit tudok:
Módosítva: 3 éve
1