Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger

Főoldal » Középiskola » Matematika
1080
Egy 200 liter űrtartalmú, henger alakú edény magassága háromszor akkora, mint az alapkör sugara. Mekkora a sugár és a magasság?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#henger
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

nekem ez segített megoldani az ilyen típusú feladaokat
0

V=200 dm3 ( 1l=1 dm3)
h=3*r
Tkör=r²*π ( alapkör területe )
Vhenger= r²*π*h ( a henger térfogata az alapkör területe * magasság )

Vhengerbe behelyettesítünk: 200=r²*π*3*r ->200=3*π*r³ - >r³= 209,44 - > r= 5,94 dm = 59,4 cm
h=3*r -> h= 17,82 dm -> 178,2 cm

A fenti értékek kerekítve vannak, ajánlom hogy számold ki Te is, nem tudom hány tizedesjegyig kell kerekíteni a feladatban.
Módosítva: 5 éve
1