Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerem szepen

Főoldal » Általános iskola » Kémia
370
Sürgős
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A vas tömege: 336 g
A vas moláris tömege: 55,8 g/mol
Ebből a vas anyagmennyisége: n=m/M -> 336 g / 55,8 g/mol = 6 mol
A reakcióegyenlet szerint 2 mol vas 3 mol klórgázzal reagál, tehát a szükséges klórgáz anyagmennyisége: 3/2*6 = 9 mol
A klórgáz (Cl2) moláris tömege 71 g/mol
A klórgáz tömege: m=n*M -> 9 mol * 71 g/mol = 639 g
0