Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írjuk fel prímszámok hatványainak szorzataként a következő számokat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1642
5171-es feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Annyi a dolgod, hogy az alapokat felírod prímtényezős alakban, majd elvégzed a műveleteket, például:

a) 160=2⁵*5, 28=2²*7, 70=2*5*7, majd ezután elvégzed a műveleteket:

(2⁵*5)⁴*(2²*7)³*2*5*7

Innen csak elvégzed a műveleteket, és megkapod a prímtényezős alakot.
2