Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Geometriai szamitasokkal kapcsolatos feladatoj

Főoldal » Általános iskola » Matematika
601
Tudnátok segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög területe oldal*oldalhoz tartozó magasság/2, vagyis

TΔ=a*ma/2, innen TΔ, a adott, így:

360=45*ma/2, ennek megoldása 16=ma, tehát az oldalhoz tartozó magasság 16 cm.
0