Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
354
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Még mielőtt megoldom a feladatokat adok egy kis segítséget:
Ha egy számban van tizedesvessző, addig mozgatod jobbra vagy balra amíg a szám 1 és 10 közé nem esik. Leírod a kapott számot és a mozgatás száma a tízes szorzó hatványa lesz. Ha jobbra mozdítottad minuszos, ha balra mozgatod pluszos. Ha a szám nem tartalmaz tízedesvesszőt, akkor a szám végére képzeld oda:
x=120000=120000,=1,20000*105 (balra mozgattuk 5 hellyel) =1,2*105 (a 0-k elhagyhatók, a a tizedesvessző után állnak és nincs mögöttük másik szám)
y=500000=500000,=5,00000*105=5*105
z=2000000=2000000,=2,000000*106=2*106
e=(x*y)/z=(1,2*105*5*105)/(2*106)=(6*1010)/(2*106)=3*104
f=(x+y)*z=(1,2*105+5*105)*(2*106)=6,2*105*2*106=12,4*1011=1,24*1012
Módosítva: 5 éve
0