Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
Szöveges feladat. (5. osztályos.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ahol abbahagyta az olvasást, legyen x oldal. Az ezután következő oldal száma 1-gyel nagyobb, tehát x+1.
A két oldalnak az oldalszámát összeadva 145-öt kapunk:
x+x+1 = 145
2x +1 = 145
2x = 144
x = 72

Tehát a 72. oldalon hagyta abba az olvasást.
0