Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyszi valaki sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
350
nemtudom hogy jol toltottem ki a táblázatot ,de szerintem nem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!
Ha összekevered a 12 és a 38 kg-ot, akkor abból nem lesz 1, -de ahogy látom először a jót írtad be.- A tömeg a keveréknél 50kg.
A többi jó, de mivel ez nem, ezért az árnál is 50*x lesz.

Most látom, hogy írtál:
Igen, 28,8.
Keverék=1. Műtrágya+2. Műtrágya
Azaz:
50*x=12*25+38*30
50*x=300+1140
50*x=1440 /:50
x=28,8 Ft
Módosítva: 5 éve
0

A keverék tömege nem 1, hanem a két összetevő tömegének összege, azaz 50 kg.
Így adódik a következő egyenlet:
50x=12*25+30*38
50x=1440
x=28,8
Válasz: 28,8 Ft-ba kerül 1 kg keverék.
Módosítva: 5 éve
0