Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy digitális óra kijelzője délután 1:00 és 2:00 között( ha a kettőspontot nem vesszuk figyelembe) egy prímszámot mutat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1237
Mennyi a valószínűsége, hogy elmúlt háromnegyed kettő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek!!!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Prím számok lehetnek benne:
1:02
1:03
1:05
1:07
..
2-60-ig 17 prímszám van

1:45, ha elmúlt lehet 47, 53, 59, azaz 3 prím.

Kedvező eset: 3
Összes eset: 17
3/17=0,176=17,6% az esélye
-1

Lehet, hogy én értem félre a feladatot, de szerintem a feladat a 100, 101, ..., 159, 200-ra érti a prímszámot. Ezek között 12 prímszám van, lásd:

http://orange.ngkszki.hu/~trembe/primek/prim01.htm , tehát az összes eset száma 12. Ezek közül 145-nél nagyobbak a 149, 151, 157, tehát 3 esetben múlt el háromnegyed kettő.

Tehát annak az esélye, hogy prímszámot mutat az óra, és elmúlt háromnegyed 2: 3/12=1/4=0,25=25%.

Kérlek, ha kiderült, hogy melyik értelmezés a helyes, írd meg.

1

Szerintem egyértelmű, hogy úgy kell értelmezni, ahogy Rantnad csinálta, hisz benne van a feladatban, hogy a kettőspontot el kell hagyni. Az elfogadott megoldás rossz.
0