Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
305
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, halamzok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a. A természetes számok METSZET egész számok halmaza, az metszet azt jelenti hogy a két halmaz közös elemeit, metszetét nézzük, mivel a természetes számok halmaza szűkebb halmaz ezért: N ∩ Z = N

b.
Z ∪ ∅ = Az egész számok halmaza unió üres halmaz, azaz a két halmaz únióját minden elemét nézzük mivel az üres halmaznak nincs eleme így Z∪∅=Z

c.
∅\N= itt az üres halmaz elemeiből l kivonjuk a természetes számok halmazának elemeit itt egy üres halmazt kapunk így ∅\N=∅

Csatoltam képet, hogy jobban el lehessen képzelni, ez a halmazok Venn-diagrammos ábrázolása.
0