Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1028
Adja meg az [1;4] intervallumon értelmezett f(x) =|x|+3 függvény legkisebb és legnagyobb értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Legkisebb érték: f(1)=4
Legnagyobb érték: f(4)=7
0

legkisebb f1=4
legnagyobb f4=7
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam a függvény képét. Ez egy abszolút érték függvény, melyet az y-tengelyen eltolunk +3-al.
A legkisebb érték leolvasható illetve kiszámolható. Így A legkisebb érték 4 a legnagyobb pedig 7 lesz.
0

Megoldást csatoltam.
0