Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Ma 4-ig! - Fizika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
333
Sziasztok! Rengeteg feladatot kaptam mára, és nagyon sokat segítene ha valaki megoldaná ezeket! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, 8.osztály, Ma, mára, 4, 4-ig, 16:00
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
1 a. párhuzamosan
b. 230V
c. minden izzón egyenlő az áramerősség
a 2. 3-as később, ha még kell!
0

2.
Re=U/I=120/0,3=400Ω
Re=R₁+R₂+R₃
R₃=400-(45+15)=340Ω
3.
A fogyasztók végein a feszültség 48V (párhuzamos kapcsolás miatt)
I₁=U/R₁=48/20=2,4A
I₂=U/R₂=48/80=0,6A
I=I₁+I₂=3A
0