Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
2494
Egy 6 tagú társaságban mindenki mindenkivel koccint egyszer. Hány koccintás hallatszik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1 fő 5 emberrel koccint
6*5 koccintás lesz, de mivel oda-vissza nem kell számolni 30/2=15 koccintás hallatszik
1

Mivel mindenki mindenkivel koccint, és a koccintások sorrendje nem számít, ismétlés nélküli kombinációról van szó. A koccintások száma
n * (n-1)
------------
2
képlettel számolható, ahol. "n" az emberek száma. Ebben az esetben n=6
6 *(6-1)
------------ =. ( 6*5 )/2 = 30/2 =15
2

Válasz: 15 koccintás hallatszik.
0