Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
868
Vízszintes talajon levő 5kg tömegű téglára 20N erő hat vízszintes irányban. (Súrlódástól eltekintünk) a.) mekkora a gyorsulása? b.) mekkora a pillanatnyi sebessége az indulástól számított 5s múlva? c.) mekkora utat tesz meg 5s alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Newton, erő
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F=m·a⇒a=F/m=20/5=4m/s²
v=a·t=4·5=20m/s
s=(a/2)·t²=(20/2)·5²=10·25=250m
1