Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, halmazok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az adott halmazokban a megadott intervallum közötti számok vannak. A-ban (-7)-től 8-ig, B-ben 2-től 12-ig. A zárt intervallum azt jelenti, hogy az intervallum két végén lévő szám is még beletartozik a halmazba. Két halmaz metszetébe pedig azt írjuk, amely elemek mind a két halmazban benne vannak.
Ezek alapján:
A = {-7, -6, -5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8}
B = {2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12}

A∩B --> megkeresni a közös számokat: A∩B = {2, 3, 4, 5, 6, 7, 8}
Ezt intervallumként kell felírni, tehát megadni, hogy mettől meddig vannak a halmazban a számok: [2 ; 8]

Remélem tudtam segíteni :)
0