Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

15. Feladat kellene

Főoldal » Általános iskola » Matematika
308
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap két oldala "a" és "b". A területének képlete T = a*b, tehát a két oldalát kell megszorozni egymással. A téglalap kerületét pedig úgy kapjuk meg, ha az oldalak hosszát összeadjuk, és megszorozzuk kettővel: K = (a+b)*2
A feladat szerint a = 2,7 dm
Ez egyenlő a másik oldal 0,9-szeresével, tehát: 2,7 = 0,9*b --> b = 2,7/0,9 --> b = 3 dm
Ebből a kerületet ki is tudjuk számolni: K = (2,7+3)*2 = 11,4 dm a kerülete.
A területét is ki tudjuk számolni: 2,7*3 = 8,1 dm2 , ezt még át kell váltanunk, mert a feladat cm2-ben kérdezi az eredményt.
1 dm2 = 100 cm2 --> 8,1 dm2 = 810 cm2
Módosítva: 5 éve
0