Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen..

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel a dobókockának 6 lapja van, így minden egyes szám 1/6 valószínűséggel dobható ki.
a) Mivel a 2-es számot egyféleképp lehet kidobni a hat lehetőség közül, így 1/6 a valószínűsége.
b) A 6 szám közül: 1,3,5 páratlanok, tehát a 6 esetből 3 kedvező nekünk. Ezért 3/6 = 1/2 a valósz.
c) Erre biztosan rájössz :)
d) 6 osztói: 1,2,3,6 tehát 4 esetben dobhatunk ilyen számot, így a valósz.: 4/6 = 2/3
e) prímszámok: 2,3,5 tehát három ilyen szám van a dobókockán, így a valósz.: 3/6 = 1/2
f) szerintem ez is menni fog :)

Ha kell még segítség, írj kommentet.
Módosítva: 5 éve
0