Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
316
Valaki tudna segíteni a matek házimban?
Képet nem tudom csatolni ezért leírom ide.
Feladat: Írd fel a törteket tizedes tört alakban!
Feladatok:
Egy heted
Kettő heted
Három heted
Négy heted
Egy kilenced
Kettő kilenced
Három kilenced
Négy kilenced
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! A tört jel ugyan azt jelenti, mint ha osztás jel lenne közte. Úgy tudod őket felírni, ha a felső számot (számlálót), elosztod az alsóval (nevezővel). Ahol odaírtam, hogy végtelen, ott egy pont kell az utolsó szám fölé (ha nem tanultátok, akkor ne tedd oda).

1/7=1:7=0,14
2/7=2:7=0,28
3/7=3:7=0,42
4/7=4:7=0,57
1/9=1:9=0,11 (végtelen)
2/9=2:9=0,22 (végtelen)
3/9=3:9=0,33 (végtelen)
4/9=4:9=0,44 (végtelen)
0