Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A sokszögek területe

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
Karanténba vagyok,és a matektanár feladta ezt a 4 feladatot,amit nem értek.Valaki tudna segíteni,vagy esetleg elmagyarázni,megcsinálni?Nagyon megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
64.
a) négyzet területe: a · a
b) téglalap területe: a · b
c) palalelogramma: b · mb
d) rombusz: (e · f) : 2
e) trapéz: ( ( a + c ) · m ) : 2
f) deltoid: (e · f) : 2


66.
a)
A b kiszámolásához az (a : 2)²+ ma²=b² képletet használd.
A kerület: a + 2 · b
Terület: ( a · ma ) : 2
Az mb-t pedig a ( b · mb ) : 2=terület képlettel tudod kiszámolni.

b)
Az a-t is az (a : 2)² + ma²= b² képlettel lehet kiszámolni.
A mb-t, a területet és a kerületet ugyan úgy lehet kiszámolni, mint az a)-ban.

c)
A ma-t az (a : 2)²+ ma²=b² képlettet alkalmazva számolhatod ki.
A többit, pedig ugyan úgy, mint az a)-ban és a b)-ben.
Módosítva: 5 éve
0

67.
a) A m-ot az x² + m² = b² képlettel tudod kiszámolni. ( Az x-et a (a - c) : 2 képlettel kapod meg)
b) A b-t is a x² + m² = b² képlettel számolhatod ki.
c) Az a-t az (a - c) : 2 = x képletet használva számíthadod ki.
d) A c-t is az (a - c) : 2 = x képlettel kapod meg.

Kerület: a + 2 · b + c
Terület: ((a+c) · m) : 2
0

68.

a) https://www.calculat.org/hu/terulet-kerulet/paralelogramma.html
ma =6,93
mb =10,39
Kerület: (a + b) · 2
Terület: a · ma vagy b · mb

b) https://www.calculat.org/hu/terulet-kerulet/rombusz.html
a=5 cm
m=4,8 cm
Kerület: a · 4
Terület: a · m
Módosítva: 5 éve
0