Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
503
Mekkora annak az anyagnak a törésmutatója, amelyre a levegőből 60°-os beesési szöggel ejtve a fényt, a visszavert és a megtört sugár merőleges lesz egymásra? (A választ két tizedesjegyre kerekítve adja meg.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
(Készíts rajzot!)
Ha a beesési szög 60⁰, akkor a visszavert szög is 60⁰ (ha ehhez 90⁰-ot hozzáadunk, (merőlegesség) ami a feladat feltétele, akkor a törési szög 30⁰-nak adódik
sin60⁰/sin30⁰=n₂₁
sin60⁰= 3 /2
sin30⁰=0,5
( 3 /2)/0,5=n₂₁
n₂₁= 3 =1,73
Ez a törésmutató a nehéz flint üveghez tartozik
0