Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia kérem valaki segítsen,fontos lenne.

Főoldal » Középiskola » Kémia
447
Brómos vízbe benzolt öntünk, majd a két anyagot összerázzuk és várunk néhány percet.
a. Melyik folyadék lesz alul? (1)

b. Milyen színű lesz az alul lévő folyadék? (1)

c. Miért ott helyezkedik el a színes anyag? (3)

c. Írd fel a naftalin (C 10 H 8 ) tökéletes égésének egyenletét ! (5)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
https://ehazi.hu/q/67175

és a tökéletes égés azt jelenti, hogy oxigénnel történő reakció során szén-dioxid és víz keletkezik (tökéletlen égéskor is oxigénnel történik a reakció, de túl kevés az égéshez az oxigén, ezért korom és szén-monoxid keletkezik.)

C₁₀H₈ + O₂ = CO₂ + H₂O

C₁₀H₈ + O₂ = 10 CO₂ + H₂O

C₁₀H₈ + O₂ = 10 CO₂ + 4 H₂O már csak az oxigénekkel kell elszámolni, a jobb oldalon 24 oxigén van:

C₁₀H₈ + 12 O₂= 10 CO₂ + 4 H₂O

0