Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK ALGEBRA VI Oszt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
457
Kerem szepen segit valaki !? Koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen 50 darab különböző golyó van, így egy bizonyos golyó kihúzásának valószínűsége 1/50.
a) 1-től 50-ig a prímszámok: 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 43, 47
ez összesen 15 db. Íg az, hogy prímszámot húzunk, 1/50*15 = 15/50 = 3/10

b) 1-től 50-ig 5 többszörösei: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50
ezért 1/50*10 = 10/50 = 1/5

c) A következő számok a megfelelőek: 3, 13, 23, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 43
Ez 14 db, ezért a valószínűség 14/50 = 7/25

d) Megfelelő: 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49
Tehát 7/50 a valószínűsége, hogy ilyet húzunk.
0