Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
611
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) Ha 5 mp alatt 100 m utat tesz meg, az azt jelenti, hogy 1 mp alatt 100/5 = 20 métert tesz meg.
Ebből adódóan 2 mp alatt 2*20 = 40 métert, 10 mp alatt 10*20 = 200 métert stb. fog megtenni. A többit ki tudod számolni innen :)

Ha 5 mp tesz meg 100 m-t, az azt is jelenti, hogy 1 métert 5/100 mp alatt tesz meg.
Ezért pl. 300 métert 5/100*300 = 15 másodperc.
A többi innen már menni fog.

b) Ha 15 m vezeték 75 dkg, akkor 1 m vezeték 75/15 = 5 dkg
Ezért pl. 75 m vezeték tömege 75*5 = 375 dkg. És így tovább. Arra kell figyelni, hogy ahol nem dkg van megadva, ott át kell váltani (1 kg= 100 dkg egyébként).

Ha 75 dkg vezeték 15 m, akkor 1 dkg vezeték 15/75 = 1/5 méter.
Tehát pl. 15 dkg vezeték 1/5*15 = 3 m

Innen már biztos menni fog, remélem tudtam segíteni
0