Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika a megoldás kellene nekem elöre köszönöm

Főoldal » Középiskola » Fizika
816
Feladat:
Egy fotós villámcsapásról készített egy képet. A dörgést csak a fotó készítése után, 14
másodperc múlva hallotta. Milyen messze történt tőle a villámcsapás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
5km-re csapott le a villám
0

a hang terjedési sebességét kb 340m/s-nak tekinthetjük (a fény (villámlás) gyakorlatilag ilyen távolságból nulla időnek (azonnal) érzékelhetőnek tekinthető)
így az idő
s=v·t=14·340=4760m ,gyakorlatilag 5km, ahogyan az előző válaszoló írta
0