Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Pista bácsi 3 órával hamarabb ássa fel a kertet, mint Jancsi. Együtt 3,6óra alatt ássák fel a kertet. Külön-külön mennyi idő alatt ássák fel a kertet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pista x óra alatt ássa fel a kertet.
Jancsi x+3 óra alatt (legyen x+3=y)
Ketten együtt 3,6 óra alatt, azaz x+y = 3,6 (óra)
mivel y=x +3 ezt behelyettesíthetjük az x+y=3,6 egyenletbe, ekkor ezt kapjuk:
x + (x+3)=3,6
2x=3.6-3=0,6
x= 0,3 óra -> ennyi idő alatt ássa fel a kertet Pista
y= x+3 = 0,3 + 3 = 3,3 óra -> ennyi idő alatt ássa fel Jancsi a kertet.
Ellenőrzés: x+y=3,6 -> 0,3 + 3,3 =3,6
0