Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
464
Segítséget kérnék?
Határozza meg az e: 2x+y=11 és f: 3x-y=9 egyenesek metszéspontját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A két egyenes egyenletét egy egyenletrendszerként kell megoldani, és az x-re és y-ra kapott eredmény fogja megadni a metszéspont kooordinátáit:
2x + y = 11 ---> y = 11-2x
3x - y = 9

3x - (11-2x) = 9
3x - 11 + 2x = 9
5x = 20
x = 4

x-et behelyettesítve:
y = 11-4*2 = 3

Tehát a két koordináta: x= 4 és y=3, vagyis P(4,3)

Remélem segítettem :)
0