Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
6. feladat:

Ha 14 cm-es egy lépcső, és 234 db van belőle, akkor 14*234 = 3276 cm magasságra visz fel a lépcsősor. Ha ugyanezt a magasságot 18 cm magas lépcsőkkel szerenténk megoldani, akkor
3276/18 = 182 db lépcsőt kell építeni.

Remélem tudtam segíteni :)
1

5. feladat:

Ha 12000 Ft-ot 20%-kal csökkentjük, az azt jelenti, hogy a 80%-ra fog esni az ára. Ezt kiszámolhatod úgy, hogy
12000*0,8 = 9600 Ft lesz az új ár.
(Ha úgy könnyebbnek érzed, akkor esetleg azt is csinálhatod, hogy a 20%-át számolod ki 12000*0,2 = 2400 Ft, és ezt kivonod az eredeti árból : 12000-2400 = 9600 Ft. )

Később ezt az olcsóbb árat is csökkentették 15%-kal, tehát a 9600 Ft a 85%-ra csökkent.
9600*0,85 = 8160 Ft lett a végső ár.
(Vagy a másik módszerrel: 9600*0,15 = 1440 Ft --> ezért 9600-1440 = 8160 Ft)

1