Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
277
√5x-9=3-x

A négyzetgyök alatt van az 5x-9
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
√5x-9=3-x /négyzetre emelés
5x-9=9-6x+x^2
5x-9-9+6x-x^2=0
11x-18-x^2=0
-x^2+11x-18=0
x1=2
x2=9
a 9 nem megoldás !
megoldás x=2
0