Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
621
Hogyan oldjam meg ezt? Magyarázat nem kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Algebra, művelet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
első:
x2 =9
x1=3
x2=-3
x∈ {-3;3} (x eleme annak a halmaznak, ami -3-at és 3-at tartalmazza)

második:
(x-2 )/3 = 4 / (x+2) =>x∈..
x-2 = 12 / (x+2)
(x-2)(x+2) = 12
x2 +2x -2x -4 =12
x2-4 =12
x2=16
x1=4
x2=-4
x∈ {-4,4}
0