Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek legyszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
263
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1. kép:

a) 3/5+3/4=12/20+15/20=27/20
b) 3/6 - 2/5 = 15/30 - 12/30 = 3/30 = 1/10
c) 7/10 + 4/15 = 21/30 + 8/30 = 29/30
d) 21/12 - 23/18 = 63/36 - 46/36 = 17/36
Módosítva: 5 éve
0

2. kép:

a) 2 + 3/7 = 14/7 + 3/7 = 17/7
b) 3/14 + 2 = 3/14 + 28/14 = 31/14
c) 15/12 - 1 = 15/12 - 12/12 = 3/12 = 1/4
d) 2 - 6/10 = 20/10 - 6/10 = 14/10 = 7/5
0

3. kép:

a) 1/6 + 4/3 + 1/3 = 1/6 + 8/6 + 2/6 = 11/6
b) 3/10+2/5-3/2=3/10+4/10-15/10 = -8/10 = -4/5
c) 4/3 - 6/5 + 4/15 = 20/15-18/15+4/15 = 6/15
d) 11/4 - 11/16 -11/8 = 44/16 - 11/16-22/16=11/16

Remélem, hogy tudtam segíteni:)
0