Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Elvis Presley es a rock and roll királya

35
Segítsetek!!!Egy A4-oldal terjedelmű fogalmazás kellene Elvis Preslyről hogy hogyan is lett a rock and roll királya hogyan lett híres meg ilyesmi.Nagyon nagyon jó fogalmazásra lenne szülségem,én nem találtam semmit.Elöre is köszönöm ha valaki segít!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

1
Elvis Presley hatása a popkultúrára és az utána következő generációkra a mai napig érezhető. Számtalan zenész tekinti példaképének, Bono szerint ő volt a „popzene ősrobbanása”, John Lennon úgy fogalmazott: „Elvis előtt nem volt semmi”. Elvis Aaron Presley 1935. január 8-án született a Mississippi állambeli Tulepóban, szegény család gyermekeként. A blues és a gospel bűvöletében felnövő fiú első gitárját tizenegy évesen kapta édesanyjától, néhány évvel később megnyert középiskolájában egy tehetségkutató versenyt. Húsz éves sem volt, amikor Sam Phillips, a helyi Sun lemezcég főnöke 1954. július 5-én lemezre vette That’s Allright című dalt. A dátum azóta bevonult a zenetörténetbe, többen ezt a napot tekintik a rock’n’roll műfaj születésnapjának. Elvis karrierje 1955-ben indult be igazán, amikor szárnyai alá vette őt a Tom Parker menedzser, akit csak “ezredesként” emlegettek. Huszonévesen Presley nevét már egész Amerika ismerte, első szólólemeze, a Heartbreak Hotel egyből a slágerlisták élén landolt. Élete során a Király több mint 150 albumot adott ki. Közülük 81 arany- vagy platinalemez lett. Lemezeiből mintegy 1 milliárd kelt el világszerte és ezzel minden idők legsikeresebb előadóművésze lett. Összesen 700 dalt rögzített a stúdiókban és pályája során több mint 1500 koncertet adott, csak Las Vegasban 636 teltházas koncertje volt. Szenvedélyes színpadi mozgása, utánozhatatlan előadóművészi tehetsége mindenkit magával ragadott. Példátlan sikerének titkát sokan próbálták már megfejteni, de abban mindenki egyetért, hogy Elvisnél valahogy minden összejött. Kiváló énekes volt, ösztönös tehetség, aki a hangjával virtuóz dolgokra volt képes. Kirobbanóan energikus színpadi jelenléte, stílusteremtő előadásmódja forradalmasította – sokak szerint megteremtette – a popzenét. Ehhez jött szívtipró kinézete és különc öltözködése, amit rövid időn belül fiúk milliói kezdtek utánozni. A magánéletben sajnos nem tudta jól kezelni a hatalmas sikert és népszerűséget, a rajongótábora felől áradó istenítést. Idővel egyre erősebb depresszióval küzdött, altatókon, nyugtatókon élt, Priscilla Presley-vel kötött házassága válással végződött. A rock and roll királyát alig negyvenkét éves korában, 1977. augusztus 16-án reggel holtan találták az otthonában.
Módosítva: 1 hónapja
0