Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
352
Képeket csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Mivel F = m*a , ebből adódik, hogy m = F/a és a = F/m. Ezek alapján pedig csak el kell végeznünk a műveleteket a megadott adatokkal. Figyelni kell, hogy a N (Newton) mértékegység kg*m/s^2 , így ha a tömeg (m) nem kg-ban van megadva, azt át kell váltani (4., 5., 6. oszlopok).
1. oszlop: F = 15 N
2. oszlop: a = 3 m/s^2
3. oszlop: m = 25 kg
4. oszlop: F = 0,3 N
5. oszlop: a = 300 m/s^2
6. oszlop: F = 4000 N

Remélem, hogy így érthető volt :)
Módosítva: 5 éve
1

A második feladatnál pedig felülről lefelé:

igaz
hamis
hamis
igaz
1