Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Az afroamerikai polgárjogi mozgalom

30
A csatolt szöveget kéne egy nagyon nagyon jó vazlatba foglalni ez a témazárom eggyik feladata de én nem nagyon értem.És ehez a olvasmábyhoz kéne még információkat gyűjteni.Előre köszönöm a segítségeteket!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

3
Nekiálltam.
0

Az amerikai polgárjogi mozgalom az 1896 és 1970 közti időszakban megvívott, eredendően erőszakmentes politikai küzdelem, melynek célja a törvény előtti egyenlőség és az általános és teljes körű polgári jogok biztosítása volt az Amerikai Egyesült Államok valamennyi polgára számára. Szűkebb értelemben az 1954 és 1970 közti időszak azon politikai harcaira utal, melyek az afrikai amerikaiak faji megkülönböztetésének (diszkrimináció) és elkülönítésének (szegregáció) felszámolását célozták, és amelyek kikényszerítették a szabad választáshoz való alkotmányos jogukat közvetlen akciók, az erőszakmentes állampolgári ellenállás és polgári engedetlenség eszközeivel. A mozgalom mélyreható változásokat generált az Egyesült Államok társadalmában.

Remélem segít és jó.
0

Kérleg segítsetek tovabb.A csatolt képet kellene vázlatként megírni.Nagyon szépen kérlek titeket hogy segítsetek tovább
0