Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aránypárok 6osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
668
Adott a 2/3=4/6 Aránypárok. b)Alkos minél több megvaltoztatott tagu szarmaztatott aranypart.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2/3 = 4/6
2 : 3 = 4 : 6
Úgy képezhetsz új aránypárokat, hogy mindkettő arányszámot ugyanazzal a számmal megszorzod.

Pl.: 2/3 3-mal szorozva mindkét arányszámot 6/9
2/3 5-tel szorozva mindkét arányszámot 10/15
2/3 7-tel szorozva mindkét arányszámot 14/21
stb.
1