Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
350
a) Hány g az a nátrium, amelyben 12 ∙ 10 23 db Na atom található?
b) Hány g az az oxigén, amelyben 6 ∙ 10 24 db O 2 molekula található?
c) Hány g az a szén-dioxid, amelyben 7,2 ∙ 10 23 db CO 2 molekula található?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a) 12*10²³ db Na = 2*6*10²³ db Na = 2 mol Na
2*23= 46 g

b)
6*10²⁴ db O₂ = 60*10²³ db O₂ = 60 mol O₂
60*2*16 = 1920 g

c)
7,2*10²³ db CO₂ =1,2*6*10²³ db CO₂ = 1,2 mol CO₂
1,2*(12+2*16) = 1,2*44 = 52,8 g
0