Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8-oszt.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
790
Egy háromszög a oldalának egyenese 3,6 cm távolságra van a vele szemközti A csúcstól! A b oldalhoz tartozó magassága mb=2,6 cm, és b=5,4 cm. Mekkora az a oldal hossza? Határozd meg a háromszög területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A terület könnyű: Ismerjük b és mb értékét:
b = 5,4
mb = 2,6
T = b · mb / 2 = 5,4 · 2,6 / 2 = 7, 02 cm²

Most viszont már tudjuk a területetr és tudjuk ma értékét, hogy az éppen az A pont távolsága az a egyenestöől:
ma = 3,6
Ezekkel is felírhatjuk ugyanazt a területet:
T = a · ma / 2
7, 02 cm² = a · 3,6 / 2
a = 2 · 7,02 / 3,6 = ... számold ki

0