Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
471
Milyen koncentrációjú oldat keletkezik ha összeöntünk
a, 12g 70 tömegszázalékos és 3g 20 tömegszázalékos oldatot?
b, 600g 36 tömegszázalékos és 400g 12 tömegszázalékos oldatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
12*70+3*20=15*x
x=60%-os a keverék

600*36+400*12=1000*x
x=26,4%-os a keverék
1