Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts :)

Főoldal » Középiskola » Kémia
991
1, Hány t%-os oldatot lehet készíteni 26 g cukor és 48 g víz felhasználásával?
2, Hány g víz és hány g NaCl van 500 g 0,9t%-os fiziológiás sóoldatban?
3, 220 g 12 t%-os cukoroldatba még belerakunk 20 g cukrot. Mennyi lesz az új
oldat t%-os összetétele?
4, 220 g 12 t%-os cukoroldatba még belerakunk 20 g cukrot. Mennyi lesz az új
oldat t%-os összetétele?
5, Összeöntünk 620 g 1,5t%-os és 270 g 2,8 t%-os tejet. Hány t%-os lesz a
kapott új oldat?
6, Van 550 g 12 t%-os oldatunk. Mennyi benne az oldott anyag, és mennyi a
víz?
7, 100 cm3 vízben feloldunk 5 g NaCl-ot. Milyen tömegszázalékos lett az oldat?
8, Egy 36 t%-os KCl oldat 60 g oldott anyagot tartalmaz. Hány gramm az oldat
tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

1.: `26/74*100=35,14%`

2.:`500*0,09=45 g só, maradék viz`

3.:`(220*0,12+20)/(220+20)*100=19,33%`

4.:ezt véletlenül kétszer raktad be

5.:`620*0,015+270*0,028=(620+270)*x`, ahol x az új oldat tömegtörtje
x=0,01894, ehhez hogy tömeg százalék legyen meg kell szorozni százzal tömeg%=1,894%

6.:`550*0,12=66g` oldott anyag, a többi viz

7.:100 cm3 viz tömege 100g `5/105*100=tömeg%`
`tömeg%=4,762%`

8.:x-szel az oldat tömegét jelölöm `60=x*0,36` ebből x=166,7 g az oldat tömege

Kérdésed van, nyugodtan irj!
1